COMPUTERGRUPPEN er en forening af seniorer, der finder
glæde ved at genbruge IT udstyr til gavn for unge i ulande

Vores ide er, at arbejde sammen med NGO'er, der har kontakter til lokalsamfund i de lande, der kan modtage støtte af Danida til transport af materialer til udviklingslande.
Vi er et såkaldt renoveringsværksted, hvilket betyder, et en del af vore omkostninger blive helt eller delvist betalt af Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling/Genbrug til Syd (GtS), men ellers arbejder vi frivilligt og ulønnet.

Vores råvare er donationer fra virksomheder og institutioner, hvorfra vi modtager brugt udstyr, som vi installerer ny software på,  tester at computer, skærm, tastatur og mus fungerer korrekt sammen og pakker det hele i sæt. Hvert tiende sæt indeholder også en printer.

Det færdige udstyr leverer vi til den NGO som har en bevilling fra GtS og som vi har en aftale med. Vi forventer til gengæld dokumentation i form af tekst og billeder, der viser at udstyret faktisk bruges til undervisning og andre gode aktiviteter.

Vi ønsker at det udstyr vi udsender kan bruges i flere år selvom det jo er brugt materiel vi sætter i stand. Vi har derfor lavet en specifikation over de minimumskrav et computersæt skal opfylde for at vi vil arbejde med det. Disse krav kan du se ved at klikke på "Krav: Udstyr".
Vi har også krav til modtagerne af det udstyr vi tilbyder at sende ud. Kravene kan du se ved at klikke på "Krav: Modtager".

For at vi kan "producere" til mange brugere, er det en fordel at vi indsamler mange ens brugte computere. Det betyder, at vi først og fremmest henvender os til offentlige og private virksomheder. Virksomheder, der ofte er i stand til at levere på vores værkstedsadresse i Holbæk. Vi tager også gerne imod enkelte computere, men har som regel ikke mulighed for at hente udstyret så vi beder om at få dem leveret på vores værksteds- adresse.