Dokumentation af brug

50 computere til Burkina Faso 2010
(rapport v. Kurt Højmann Hansen)  

Leverancen 2009 
Under vores ophold i Burkina Faso januar 2010 besøgte vi de skoler, der sidste år modtog computere fra Computergruppen ( www.comsug.dk). Dengang blev leveret 30 stk. jvf. rapport herom på Comsug hjemmesiden. Det var en positiv oplevelse at se disse – velfungerende - på de 2 modtagerskoler, jvf. billederne til denne rapport. Der blev på begge skoler udtrykt taknemmelighed for disse donationer. Disse 2 skoler er indstillet på at samarbejde, såfremt der skulle opstå enkelte tekniske problemer. 

Et samarbejde mellem Saaba kommune, Computergruppen, Else Trærup og Kurt Højmann Hansen blev etableret i sensommeren 2009, dette for at efterkomme et ønske fra Saaba kommune om en ny forsendelse computere. Computergruppen blev ansøgt og bevilligede december 2009 de ønskede 50 computere. Computerne forventes klargjort maj 2010 for afsendelse. Saaba kommune har på skrift opfyldt nødvendige tilsagn om medvirken til toldfrihed m.m. Forsendelsen af disse sker igen i tæt samarbejde med Mellemfolkeligt Samvirke.

Møde med Saabas borgmester 
Else Trærup, Annette Aagaard Hansen og Kurt Højmann Hansen havde under opholdet et møde med Saabas borgmester for at få alle detaljer drøftet igennem. Bl.a. ville borgmesteren meget gerne modtage forsendelsescontaineren til ejendom, idet den ville blive brugt til kommunalt depot ved det nyopførte kommune kontor. Borgmesteren havde et ønske om at få videncentre opført i kommunen, og at nogle af disse computere måtte blive anvendt der. På spørgsmålet hvornår disse videncentre var etableret kunne hun ikke oplyse dette, der var ikke penge til det p.t. 

Da vi ønsker at have fast modtager slutadresse på denne levering, udbad vi os inden midten af februar en liste over modtagerskoler, og at alle computere kom ud på skoler umiddelbart efter ankomsten. Men foreslog samtidig at skolerne måske måtte være parate til at afgive et par stykker til nævnte videncentre, når de over tid eventuelt bliver opført; det er næppe noget, der ligger lige for.

 Kurt Højmann Hansen 
15. februar 2010

Se billederne